Tomelilla
Om Tomelilla

Tomelilla var belägen i Tryde socken och ingick efter kommunreformen 1862 i Tryde landskommun där Tomelilla municipalsamhälle inrättades 22 januari 1887. 1921 utbröts området kring municipalsamhället i Tryde landskommun och även delar ur Ullstorps landskommun och bildade Tomelilla köping.

Fakta om Tomelilla
Järnvägen Ystad-Eslöv öppnades 1866, något som gjorde att orten växte och blev ett stationssamhälle. Senare tillkom banor mot Simrishamn, Malmö (via Sjöbo) och Brösarp. I Tomelilla uppfördes under första världskriget ett av nio spannmålslagerhus, vilka fungerade som beredskapslager för livsmedel. Lagerhuset i Tomelilla revs 2000.
architecture, family house, front yard

Fönsterexperten

Välkommen till FönsterExperten! Vi är ett företag med fönstermontörer och säljare som har lång erfarenhet och kunskap i branschen. Vi vet hur man gör jobbet och vi gör det gärna åt dig, till ett fast pris. Sedan 2006 har vårt team lyckats förstå marknadens behov och skapa tillförlitliga produkter för alla behov. FönsterExperten erbjuder kompletta fönsterinstallationer, installation av garageportar, skjutglaspartier, takfönster, säkerhetsdörrar och branddörrar.