Veka

1969 tog Heinrich Laumann över VEKAPLAST, en producent av PVC-jalusi och profiler för fönster. Vid den tiden hade företaget bara åtta anställda – nu har det en global arbetsstyrka på 3.300, 1.100 av dessa är vid koncernens huvudkontor i Sendenhorst. Företaget drivs fortfarande av dess grundare Heinrich Laumann.

Endast VEKA, endast klass A *

Nu kommer nästa generation av fönster som möjliggör ännu bättre prestanda och ännu mer sofistikerad teknik. 

Bland de många tillverkarna är det endast VEKA som i sitt utbud bara har profiler klassificerade enligt DIN EN 12608 för klass ”A *”. De yttre väggarna av dessa profiler är 3 mm tjocka och bredden av den inre kammaren är minst 5 mm. Dessa är de viktigaste parametrarna för optimalt skydd mot kyla och buller samtidigt som det ger ökad stabilitet och hållbarhet av fönstren. Profiler med tunnare väggar tillhör de lägre klasserna ”B” och ”C” som inte har en så pass hög motståndskraft mot skador och är många gånger mer mottagliga för brytande hörn.

Fönster är en produkt med mycket lång livslängd. I allmänhet avser man att använda dem mellan 30 och 40 år. Med en så pass stor investering finns inget utrymme för misstag och korrigeringar. Välj en gång för alla. 

Det finns ett snabbt och säkert sätt att skilja agnarna från vetet: Välj bara tillverkare av fönsterprofiler som har klassificerat samtliga system utifrån ett känt forskningsinstitut och i enlighet med PN-EN 12608 för klass A *. 

Det krävs endast 10% mer för att producera klass A profiler än produktionen av serie B. Dessa profilers nyckelparametrar ger följande funktioner:

  • Låg känslighet för skador. VEKA profil klass A * har grövre godstjocklek på hörnen på fönstret vilket förhindrar sprickbildning i svetsarna. Starka hörn i fönsterprofiler gör de mycket tåligare än kvaliteten på profilen B och C.
  • Hög stabilitet. VEKA profil klass A * bidrar till ökad stabilitet av ramarna vilket förhindrar böjning och vridning, särskilt på de med stora dimensioner. De har 20% högre stabilitet i förhållande till klass B.
  • Utmärkt motstånd mot temperaturförändringar. Detta är viktigt i vårt klimat där dagliga förändringar i temperaturen kan vara mycket hög. Låt oss analysera den tidiga våren. Temperaturerna på natten är negativa (-2°C) och på en solig dag kan den nå upp till 16°C. Under de få timmar mellan morgon och middag har fönsterprofilen gjort ett enormt arbete på kort tid. Tjocka väggar i alla VEKA profiler ger utmärkt starka fönsteranslutningar utan risk att brista.
  • Utmärkt ljudisolering. VEKA profil Klass A * ger också betydligt högre akustisk komfort tack vare sitt effektiva undertryckande av yttre buller.

 

Behöver ni rådgivning, specifik information eller offert? Vi hjälper er!